Lakás bérlés... avagy rémálom Stockholmban
2015. szeptember 03. írta: beautyworld

Lakás bérlés... avagy rémálom Stockholmban

A lakás bérlés szavaktól egészen biztosan libabőrös leszek és a bal szemem lassan tikkelni kezd... Ebből sejthetitek , hogy lakást bérelni Stockholmban sajnos nagyon, nagyon nehéz. Mikor megérkeztünk júniusban nem volt sehol laknunk, így hát mivel nagyon kedves rokonaink vannak, hozzájuk költzöztünk. Csakhogy volt egy kis probléma... 3 nappal későbbre vártuk a csomagjaink érkezését, azok pedig már végképp nem fértek volna el ebben a lakásban. Szóval volt 2 napunk, hogy megoldást találjunk, vagyis egy LAKÁST :) Minden percben a neten lógtam, száz emailt elküldtem, de semmire nem jött válasz ki tudja miért. Aztán a második nap délutánján elegem lett és elmentünk csavarogni a városba, kiszellőztetni a fejünket. Sétáltunk, beszélgettünk arról, hogy milyen lakást szeretnénk, és jól éreztük magunkat. Közben Dorkának megvettük a legnagyobb vágyát egy Harry Potteres varázs pálcát :) Nagy volt a boldogság :)

11707543_10207160166066244_241714498587524156_n.jpg

 Meg is kértük, hogy varázsoljon nekünk egy szép kis lakást:) Miután hazamentünk a sétából, egy szuper hirdetést találtam a helyi lakáskereső oldalon a blocket.se-n, rögtön fel is hívtuk és csodák csodája mehettünk is megnézni!!! Nem szaporítom a szót a lényeg, hogy találtunk egy fantasztikus lakást, közel a városközponthoz, szuper áron :) Az egyetlen probléma az volt, hogy csak 1,5 hónapra volt kiadó :(

De a fő gond megoldódott, a csomagokat eltudtuk helyezni és elkezdődött a kis életünk Stockholmban. :)

Ez így jól hangzik, de sajnos a 1,5 hónap nagyon hamar véget ért és mi nem találtunk semmilyen új lehetőséget... Így kénytelenek voltunk a másik rokonunk kedvességére bízni magunkat és hozzájuk költözni. Itt egy kicsit nagyobb helyünk van, a ház legalsó szintje miénk, de mégis mindennél jobban vágyunk egy  otthonra, mégha nem is végleges. Most viszont még többen akarnak Stockholmba költözni, mert kezdődik az egyetemeken az oktatás és mindenki lakást akar találni. Szóval egyfolytában a blocketet böngészem, de nem sok sikerrel...Nem könnyíti meg a dolgom, hogy többen is átakartak már verni, azzal, hogy külföldön vannak és fizessek előre 1 hónapot :)))) Erre mindenhol külön figyelmeztetnek, hogy nehogy bedőljünk ezeknek a hirdetőknek. Sajnos elég sok van belőlük. Mindenesetre bizakodom és nem adom fel... meg is kérem Dorkát vegye elő a varázspálcáját:)

magic-trick.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyworld.blog.hu/api/trackback/id/tr817758942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása